header 4

Ön a Magyarországon alapított Hungária Vizsla Club (HVC) honlapját látja. Örömünkre szolgál,ha felkeltette érdeklődését! Igyekeztünk, hogy tartalmával segítségére legyünk a klubtagjainknak, vizslabarátoknak itthon és külföldön.

Hasznos böngészést!

Kivonat az Alapszabályból:

"1.4. A HVC céljai és feladatai.

     1.4.1. Az egyesület főbb tevékenységei:

       A magyarvizslák tenyésztésének irányítása Magyarországon, a kiképzéshez szakmai segítségnyújtás, tenyésztési adatok gyűjtése, ellenőrzése,   nyilvántartása, adatszolgáltatás a vizslatartóknak a tenyésztés elősegítése érdekében.

Vizsla adatbázis (törzskönyv) létrehozása és kezelése.

A vizslák genetikai értékének felmérését, emelését szolgáló

  • versenyek, vizsgák, tenyészszemlék lebonyolítása, eredmények regisztrálása.
  • Versenyek rendezése a különböző fajtájú vizslák használati értékének bemutatása és összehasonlítása céljából.
  • A vizslázással, vadászkutyákkal foglalkozó ismeretterjesztés,oktatás..
  • A kulturált vizslatartás elősegítése, vizslamentés, együttműködés más vadászkutyás egyesületekkel.
  • A HVC szolgáltatásait rendes tagjain, pártolótagjain kívüli személyek számára is lehetővé teszi. Szolgáltatásaiért tagjainak, pártoló tagjainak 50 % kedvezményt adhat."

     A HVC a vizslák nyilvántartása, törzskönyvezése terén együtt kíván működni a hasonló céllal alakult más társadalmi szervezetekkel."

Célunk a világhálóra kerüléssel - mint a fajtagazda országban működő egyesületnek - a vizsla mindkét szőrváltozatának tenyésztőivel és e fajtákat tenyésztő külföldön működő klubokkal való kapcsolatteremtés elősegítése, tenyésztői munkájának segítése.
Az Internet lehetőséget nyújt a tenyésztők és a szimpatizánsok számára szakmai véleménycserékre új vizslás baráti kapcsolatok létrehozására, a vizsla tenyésztés egységesebb szemléletének kialakítására.
Ha bemutatkozásunk felkeltette érdeklődését válassza ki a megfelelő témát a kezdőlapon található menüből. Véleményét, javaslatát írásban várjuk info kukac vizsla-club pont hu címre .

 

Baráti üdvözlettel: a HVC vezetői